سوالی که برای اکثر کارفرمایان به وجود می آید این است که کدام سیستم باربر را برای سازه خود انتخاب و اجرا نمایند. آیا می دانید که اسکلت بتنی بهتر است یا اسکلت فلزی؟ با لاهیج سوله همراه باشید تا خصوصیات هر کدام از آنها را بیشتر بشناسیم. در اینجا سعی می کنیم تفاوت این دوسیستم را به طور مختصر بررسی و به صورت ساده بیان کنیم.
برای سفارش بهترین اسکلت های فلزی لطفا به سایت لاهیج سوله مراجعه فرمایید و با ما در ارتباط باشد.
در ساخت این سازه از بتن یا به طور معمول بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده می شود.
برای ساخت اسکلت ساختمان در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت ستونها و شاه تیرها و پی، آن ساختمان یک سازه بتنی محسوب میشود.
ساختمان اسکلت بتنی به طوری است که در آن اعضا باربر فشاری یا ستونها از نوع بتن آرمه است که در محل قالب بندی و اجرا میگردند. همچنین تمام تیرها اصلی هم از نوع بتنی است. و دیوار برشی هم که برای مقابله با نیروهای جانبی مورد استفاده قرار میگیرد از نوع بتنی است.
اسکلت فلزی تشکیل شده از فولاد، تیر و ستون است ستونهای اسکلت ساختمان به دو صورت عمودی و افقی کنار هم قرار گرفته. و در عصر جدید، سازه ساختمانهای زیادی در سطح شهر را پوشش دادهاند.
در حال حاضر اساسیترین و پر اهمیتترین مصالح به کار رفته در صنایع ساخت و ساز اسکلت فلزی فولاد میباشد.
یکی از اصلیترین مزایایی که موجب شد فولاد در اسکلت فلزی به کار برده شود مقاومت بالا، جوش پذیری، شکل پذیری، خم پذیری، همگن بودن و ارتجاعیت محسوب میشود.
استفاده از اسکلت فلزی در سازهها و ساختمانها موجب شده تا وزن خیلی کمتری داشته و در برابر هرگونه ضربه، فشار و عوامل بیرونی نظیر زلزله مقاومت و استحکام بیشتری نشان دهند. در نتیجه میتوان گفت سازههای دارای اسکلت فلزی دارای تعادل نسبی بیشتری میباشند. تیم فنی لاهیج سوله طراحی، ساخت و نصب انواع اسکلتهای فلزی جوشی، پیچ و مهره ای در مونتاژهای سبک و سنگین میباشد. برای اطلاعات بیشتر لطفا به این صفحه مراجعه فرمایید.
مطالب بیشتر لاهیج سوله : سوله چیست و چه کاربردی دارد؟
از جمله مزایای اسکلت فلزی به اختصار در لیست زیر ارائه شده است.
قاومت در برابر زلزله
معمولا این باور غلط وجود دارد که ساختمان اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاوم تر است و یا برعکس. این ایده اصولا اشتباه است. هم سیستم بتنی و هم سیستم فلزی را می توان برای مقاومت های مختلف طراحی نمود. که هر دو نیز به صورت مورد نظر در زلزله عمل کنند. البته لازم به ذکر است که سیستم های اسکلت بتنی به دلیل افزایش وزن سازه، در زلزله، نیروی بیشتری را متحمل می شوند.
طول عمر
بتن با گذشت عمر دچار افت و خزش می شود که نهایتا باعث تاثیر منفی در عملکرد سازه هنگام وقوع زلزله می شود. اما در سازه فلزی مشکل افت مقاومت با افزایش عمر وجود ندارد که این یک مزیت برای اسکلت فلزی محسوب می شود.
ارزش اسقاط
معمولا در ساخت و سازهای رایج در کشور به مسئله اسقاط سازه کمتر توجه می شود بدین مفهوم که در زمان تخریب سازه ساختمان های فلزی دارای ارزش اسقات به مراتب بالاتر و هزینه تخریب کمتر می باشند. که این نیز می تواند یک مزیت برای اسکلت فلزی محسوب شود.
مقاومت در برابر آتش سوزی
مقاومت فولاد در آتش سوزی پائین می باشد بدین صورت که با گرم شدن مقاومت خود را از دست می دهد در صورتی که اسکلت بتنی مقاومت به مراتب بیشتری در برابر آتش از خود نشان می دهد. البته لازم به ذکر است با ایجاد تمهیداتی در سازه فلزی که بعضا هزینه بر نیز می باشند می توان مقاومت آن در برابر آتش را افزایش داد. بنابراین مقاومت بیشتر اسکلت بتنی در آتش سوزی به عنوان یک مزیت قلمداد می گردد.
مطالب بیشتر لاهیج سوله را بخوانید : چرا ایمنی اسکلت فلزی بسیار مهم و حیاتی است؟
سهولت در اجرا
مطلب مهم در انتخاب سیستم سازه باربر فلزی و یا بتنی امکانات اجرای سازه در زمان ساخت است. اسکلت فلزی به علت حساسیت در عملیات برش کاری، جوش کاری و حمل و نصب، تخصص و دقت بیشتری را نسبت به اجرای اسکلت بتنی می طلبد. بنابراین باید پذیرفت که اجرای سازه بتنی نسبت به سازه فلزی نیاز به تخصص و مهارت و نظارت و کنترل کمتری دارد و با توجه به وضع موجود کشور ما این یک مزیت برای سازه بتنی محسوب می شود.
هزینه ساخت
فولاد استفاده شده در ساخت یک سازه فولادی دارای یک مقاومت مشخص در صورت طراحی صحیح، نسبت به مقدار فولاد استفاده شده در سازه بتنی دارای همان مقدار مقاومت، معمولا در حدود ۳۰ درصد بیشتر می باشد. از این رو هزینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر می باشد. بنابراین کافرمایانی که به دنبال کاهش هزینه در ساخت هستند اسکلت بتنی گزینه مناسب تری می باشد.