در این مقاله قصد داریم کلیه محتوای منتشر شده در مورد ساخت اسکلت فلزی را مورد تحلیل و برسی قرار دهیم. هدف از این کار یکپارچه سازی اطلاعات ارائه شده در مورد اسکلت های فلزی و اهمیت و کاربرد آن است. امید است بتوانیم از طریق این پست اطلاعات کافی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم. به طوری که راهنمای خوبی در زمینه ساخت و ساز و متریال مناسب برای ساخت بناها در اختیار شما قرار دهیم. با بلاگ جدید لاهیج سوله لاهیجان همراه باشید.
امروزه ساخت و ساز در دو شکل کلی صورت میگیرد ساخت و ساز با سازه های بتنی و استفاده از سازه های فلزی. سازه های بتنی عموما متداول تر هستند و بیشتر استفاده میشوند. اما دانستن اینکه ساخت این نوع ساختار چه مزایایی بر سازه های بتنی دارد میتواند راهگشای بسیاری از سوال های ما باشد.
در هر جایی از ایران که هستید می توانید جهت سفارش ساخت اسکلت فلزی با ما تماس بگیرید و با ما در ارتباط باشید. از این رو میتوانید بر اساس نقشه و طرح خود در کوتاه ترین زمان نسیت به ساخت بنای خود اقدام کنید .
با توجه به توسعه کلان شهر های ایران و حرفه ای و صنعتی شدن ساخت و ساز باید به تدریج روش های مدرن در ساخت و ساز را با روش های سنتی جایگزین کنیم. سازه های فلزی میتوانند به خوبی در برابر حوادث غیر مترقبه و در طی روال ساخت تقویت شده و در برابر حوادث ایمن شوند . سرعت تولید و توسعه بالا دارند. زمان لازم برای ساخت محصول نهایی را کاهش می دهند. همچنین میتوانند به سبک تر شدن سازه ساختمان و افزایش مقاومت ساختمان کمک کنند.
همچنین بخوانید: سوله چیست و چه کاربردی دارد؟
این متریال متشکل از فولاد، تیر و ستون می باشد. ستون های سازه به دو صورت عمودی و افقی قرار گرفته اند. امروزه پیکر ساختمان های زیادی در سطح شهرهای کشور را پوشش داده اند. بنیادی ترین مصالح به کار رفته در اسکلت فلزی فولاد می باشد که در حال حاضر از پراهمیت ترین مصالح در صنایع ساخت و ساز به شمار می رود. از حائز اهمیت ترین مزایای فولاد که موجب گردیده تا در اسکلت فلزی به کار برده شود مقاومت بالا، جوش پذیری، شکل پذیری، خم پذیری، همگن بودن و ارتجاعیت محسوب می شود.
به کار بردن این سازه در سازه ها و ساختمان ها موجب گردیده تا از وزن کمتری بهره ببرند و در برابر هرگونه ضربه، فشار و عوامل بیرونی نظیر زلزله مقاومت و استحکام بیشتری نشان دهند. پس می توان گفت سازه های دارای اسکلت فلزی دارای تعادل نسبی بیشتری می باشند.
استفاده از این نوع متریال در ساختمانها پیشینهای طولانی دارد. در ابتدا برای اجرای چنین سازههایی از چدن استفاده میشد اما پس از مدتی آهن کمکربن یا همان آهن چکشخوار جای چدن را گرفت. با استفاده از اسکلت فلزی ساخت سازههایی با طرحها و شکلهای مختلف و متنوع امکانپذیر شد.
چدن و آهن کمکربن هم به مرور جای خود را به فولاد دادند. امروزه فولاد بیشترین کاربرد را در ساختمانها دارد؛ تا جایی که گاه به جای به کار بردن عبارت «اسکلت فلزی» از «اسکلت فولادی» استفاده میکنند.
مزایای اسکلت فلزی باعث شده از آن به صورت گسترده در ساخت سولهها و ساختمانهای بزرگ استفاده کنند. این نوع اسکلت در شلوغترین و کمحجمترین مکانها هم قابل اجراست. به همین دلیل در شهرهای بزرگ با استقبال خوبی از طرف معماران و مهندسان سازه مواجه شده است. اسکلت فلزی کیفیت ساخت را بالا برده و پرتی مصالح را پایین میآورد.
بهترین روش اجرای اسکلت فلزی پیچ و مهره است. کشورهای اروپایی جز در متراژ و وزن کم، اجازۀ استفاده از اتصالات جوشی را نمیدهند. زیرا به نسبت روش پیچ و مهره از مقاومت کمتری برخوردار است.
همچنین بخوانید: ۳ نوع رایج ساخت و سازهای فلزی
نوعی سازه است که برای ساخت انواع ساختمان های ساده و بزرگ مثل گاراژ، ساختمان های کشاورزی، سوله و انبار و ساختمان های بلند چندین طبقه ای مورد استفاده قرار می گرفت. ولی اکنون استفاده از این سازه فلزی گسترده تر شده و برای ساخت ادارات، کارخانجات، مدارس، ساختمان های عمومی و منازل مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع اسکلت فلزی دارای ویژگی هایی از قبیل پایداری، مقرون به صرفگی، و مقاومت بالا هستند و به همین جهت گزینه خوبی برای بسیاری از پروژه های مختلف عمرانی به شمار می روند. انواع اسکلت فلزی مانند پیچ و مهره ای و جوشی هستند.
به طور معمول سازه فولادی به سیستمهای ساختمانی اطلاق میشوند که در آن المانهای عمودی و افقی (قاب) از فلز ساخته شده باشند. حال با این تعریف ساده، حال به سراغ مراحل ساخت سازههای فلزی به شرح زیر میرویم:
مزایایی که این اسکلت در مقایسه با نوع بتنی دارد باعث این امر گردیده است. این مزایا در زیر به اختصار بیان می گردد.
با کمک از: Steel frame